Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Μικρή Μεσόγειος

mesogeiosΗ έλλειψη στην Ελλάδα βιβλίων που να ερμηνεύουν τη φύση γύρω μας με τέτοιο τρόπο είναι κάτι παραπάνω από φανερή. Το βιβλίο του Βασίλη Χατζηρβασάνη  "Μικρή Μεσόγειος" είναι μια πλατιά αλλά και διεισδυτική ματιά στη μεσογειακή φύση που όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο, λόγω της αστικοποίησής μας, βιώνουμε ολοένα και πιο επιδερμικά.

.

Αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερη την αξία του βιβλίου αυτού, γιατί μόνο κατανοώντας τα γνωρίσματα της γης που μας γέννησε και μας φιλοξενεί θα μπορέσουμε να την αγαπήσουμε και να σταματήσουμε να της φερόμαστε βάναυσα και καταστροφικά. Άλλωστε, όσο πιο πολύ κατανοούμε τη λειτουργία της φύσης του τόπου μας, μπορούμε να δίνουμε την αρμόζουσα αξία σ’ αυτά που η χώρα αυτή διαθέτει και σ’ αυτά που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές, πλησιάζοντας ολοένα και πιο πολύ προς τη συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι η οικεία αυτή μεσογειακή φύση είναι κομμάτι της ταυτότητας και του πολιτισμού μας.

Γιώργος Κατσαδωράκης
 

 Ξεφυλίστε τη Μικρή Μεσόγειο πατώντας εδώ.

Βιογραφικό του συγγραφέα

Γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μικρός παρατηρούσε τα μυρμήγκια και έβαζε στις τσέπες του σκαθάρια. Οι οικογενειακές εκδρομές στην Πάρνηθα τον οδήγησαν να γίνει ορειβάτης και να σπουδάσει δασολόγος. Με μια παρέα φίλων άρχισε να κάνει αναρρίχηση και τελικά βρέθηκε να εκδίδει περιοδικά («Ανάβαση», 1980-1985) και να γράφει βιβλία («Τα βουνά της Ρούμελης» το 1986, «Τα βουνά του Μωρηά» το 1988). Έμαθε να αναζητά άγρια ζώα με κιάλια στο λαιμό, να αναγνωρίζει τα ίχνη τους στο χιόνι, να σημειώνει τις κινήσεις τους στο χαρτί με μολύβι και πινέλο, να υπομένει τις δαγκωματιές τους στα δάχτυλά του.Τα τελευταία χρόνια γράφει και σχεδιάζει υλικό για κέντρα ενημέρωσης υγρότοπων ή βουνών, καθώς και για το περιοδικό «Ανεβαίνοντας».
Δυστυχώς, αυτή είναι μια απαιτητική δουλειά που δεν αφήνει πολύ χρόνο για το ύπαιθρο. Ευτυχώς, υπάρχει μια οικογένεια (είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά) που κάνει ευχάριστη τη διαμονή στην πόλη.

 

Αγοράστε το βιβλίο Μικρή Μεσόγειος μόνο με 11,93 Ευρώ