Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Τεχνικές
Μάθε πως να χρησημοποιείς τον αναρριχητικό και ορειβατικό σου εξοπλισμό, πως να κινείσαι στο βράχο και το πεδίο.
Τρίτη 24/11/15 16:03
Ηγηθείτε της ανάβασης σε μια κορφή

ΠερισσότεραΔιαφυλάξτε την ασφάλεια μιας ομάδας κορυφής με τις εξής δοκιμασμένες στην πράξη συμβουλές. Οι αρχές του φθινοπώρου –η εποχή μετά τις καταιγίδες και πριν το πρώτο χιόνι– είναι η τέλεια εποχή για να ανεβείτε σε ένα βουνό με μια παρέα. Αλλά και το χειμώνα οι ηλιόλουστες μέρες είναι επίσης ιδανικές. Όμως ακόμα και με καλό καιρό, το ορεινό πεδίο μπορεί να είναι επικίνδυνο. Και όσο μεγαλύτερη η ομάδα, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για ατυχήματα, χαμένους πεζοπόρους και σύγχυση που φέρνει καθυστέρηση.

.
 
Τρίτη 24/11/15 15:19
Δε θα πεθάνουμε κουφάλα ασφαλιστή - 7 ΕΝΤΟΛEΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛEΣ ΣΚΑΡΦAΛΩΜΑ

ΠερισσότεραΗ αναρρίχηση, είναι επικίνδυνο σπορ. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κινδυνέψει πολύ, άλλοι –οι πιο άτυχοι ή απρόσεκτοι- που τραυματίστηκαν σοβαρά ή και σκοτώθηκαν. Πάντα μετά από ένα ατύχημα η αναρριχητική κοινότητα ψάχνει τα αίτια, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη του. Βέβαια. θα μου πείτε, εσείς κάνετε μόνο sport σκαρφάλωμα, τι θα μπορούσατε να πάθετε; Χμμ... αρκετά αν δεν προσέξετε.

.
 
Τετάρτη 11/11/15 00:13
Αντιμετωπίζοντας ένα ατύχημα (ή πως να το αποφύγεις)

ΠερισσότεραΒρίσκεστε στη βάση μιας απότομης πλαγιάς και κρατάτε το πονεμένο σας πόδι. Πριν από ένα λεπτό τραβερσάρατε την πλαγιά από πάνω σας, όμως ένα λάθος βήμα πάνω σε μια σαθρή πέτρα, σας έκανε να χάσετε την ισοροπία σας και να κατρακυλήσετε την πλαγιά. Μπορούσε να είχε αποφευχθεί; Και τι κάνετε τώρα;

.
 
Τετάρτη 27/11/13 13:00
Μείνε στεγνός

ΠερισσότεραΠαραμείνετε άνετοι ακόμα και κάτω από τη δυνατότερη βροχή.

Όταν ο ήλιος είναι ψηλά και η θερμοκρασία γύρω στους 20° Κελσίου είναι όλα καλά, όμως πόσες φορές πεζοπορείτε σε τέτοιες συνθήκες; Πόσες φορές δεν έχετε πεζοπορήσει κάτω από δυνατή βροχή; Μάθετε πώς να πεζοπορείτε ακόμα και μια βροχερή μέρα και να πετυχαίνετε –όχι απλώς να επιβιώνετε– αλλά να μένετε στεγνοί.

.
 
Τετάρτη 24/08/11 15:50
Οι κεραυνοί στο βουνό.

ΠερισσότεραΑπό την ελληνική μυθολογία, όπου ο Δίας είχε κερδίσει την εξέχουσα θέση του μεταξύ των υπολοίπων θεών του Ολύμπου χάρη στον κεραυνό που κρατούσε σαν όπλο, έως τους Βίκινγκς και το θεό Θωρ, ο οποίος φέρεται να τον δημιούργησε, ο κεραυνός συμβόλιζε πάντα τη δύναμη και είχε θεοποιηθεί από τους λαούς.

.

 
Τετάρτη 06/07/11 12:37
Ο ρόλος του δεύτερου – ο σωστός τρόπος για να καθοδηγήσετε τον επικεφαλής

ΠερισσότεραΗ τελευταία πλακέτα βρίσκεται 3 μέτρα πιο κάτω! Ο επικεφαλής διστάζει, τα χέρια του αρχίζουν να ιδρώνουν και οι παλμοί του να ανεβαίνουν. Ο ασφαλιστής, με καλή διάθεση φωνάζει «Πάμε! Μπορείς να το κάνεις!». Δώστου! Οι προτροπές αυτές μπορούν να φανούν χρήσιμες;

.
 
Τρίτη 22/03/11 14:23
Σκαρφαλώστε γρήγορα

ΠερισσότεραΟ νόμος του Μέρφυ το λέει καθαρά:

Τίποτα δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει.
Τα πάντα χρειάζονται περισσότερο χρόνο απ’ ότι περίμενες.
Και αν κάτι είναι να πάει στραβά, θα πάει στη χειρότερη δυνατή στιγμή.

Και για να το μεταφράσουμε αυτό σε αναρριχητική ορολογία:
Θα χαροπαλεύεις στο crux της διαδρομής, ακριβώς τη στιγμή που χάνεται και το τελευταίο ίχνος φωτός. 

.
 
Τρίτη 28/12/10 11:56
Αλπινισμός - Μια υπόθεση για καλιτέχνες.

ΠερισσότεραΕλάχιστο βάρος, μέγιστη προστασία – επιλέγοντας την τέλεια σειρά ασφαλειών για παραδοσιακή αναρρίχηση.

.
 
Τετάρτη 08/12/10 14:08
Πως να χρησιμοποιήσετε την πλακέτα

Πλακέτα
Περισσότερα Η Πλακέτα όπως έχουμε συνηθίσει να την ονομάζουμε στα ελληνικά είναι εξαιρετικά απλή και χρήσιμη κατασκευή. Χρησιμοποιείται κυρίως σε μεγάλες αλπικές διαδρομές αλλά και σε σπορ διαδρομές πολλών σχοινιών. Ασφαλίζει πολύ καλά το δεύτερο (ή και δύο δεύτερους ταυτόχρονα) ενώ συγχρόνως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ραπέλ.

.
 
Παρασκευή 05/11/10 12:42
Πώς να αγοράζετε τζάκετ

ΠερισσότεραΑν υπάρχει ένα προϊόν το οποίο έχει γνωρίσει ραγδαία εξέλιξη, αυτό είναι το τζάκετ. Πριν από δεκαπέντε χρόνια ένα τζάκετ για υπαίθριες δραστηριότητες ήταν συνήθως πράσινο με κουκούλα. Σήμερα, η διαφορά ανάμεσα στη μόδα και τη λειτουργικότητα έχει γίνει πολύ ασαφής. Η μόδα υιοθετεί επινοήσεις από την τεχνολογία των ρούχων για υπαίθριες δρστηριότητες, ενώ στα τελευταία λαμβάνονται περισσότερο από ποτέ υπόψη το χρώμα και το σχέδιο. Τα δύο άκρα της μόδας και της λειτουργικότητας φαίνεται ότι σήμερα έχουν συμφιλιωθεί για τα καλά.

.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2