Εργασία στο Ανεβαίνοντας|Σύνδεση|Επικοινωνία|Όροι Χρήσης|RSSrss
Greek English
Περιπέτειες
Τετάρτη 08/03/17 16:31
Γυναίκες και βουνό. Μια προσπάθεια απελευθέρωσης

Περισσότερα

Με το ξέσπασμα του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, η αναρριχητική και ορειβατική δράση μοιραία γνώρισαν μεγάλη ύφεση. Οι Άλπεις έγιναν ένα πεδίο σύγκρουσης, που άφηνε πολύ λίγα περιθώρια για ορειβατικές περιπέτειες.  Όμως οι ανάγκες των εμπόλεμων σε εργατικά χέρια (αφού οι άνδρες σφαγιάζονταν κατά εκατομμύρια στα πεδία των μαχών), άλλαξαν την καθημερινότητα των γυναικών, που από νοικοκυρές και μανάδες, τώρα μπήκαν στην παραγωγή αναλαμβάνοντας εργασίες που κάποτε ήταν αποκλειστικά ανδρικές.

 
Δευτέρα 04/07/16 12:18
Οικογενειακή τραγωδία

ΠερισσότεραΣτην αμερικάνικη αποστολή του 1977 για την ανάβαση του Νanda Devi, με αρχηγό τον Unsoeld, συμμετέχει και η κόρη του Nanda Devi, που ονομάστηκε έτσι για το βουνό που είχε εντυπωσιάσει τον πατέρα της. Στα 7000μ. έχουν φτάσει ο πατέρα, η κόρη και κάποιοι άλλοι.

 
Δευτέρα 04/07/16 11:37
Το μυστήριο της Nanda

ΠερισσότεραΣτο Garhwal, η κορυφή  Nanda Devi προφυλάσσει τη θεά Nanda, στα 7816 μέτρα. Ένα έξοχο σχήμα, μία δύσκολη πρόσβαση και μία ευτυχής αποστολή μετέτρεψαν την κορυφή σε θρύλο. Παρόλα αυτά, η ιστορία έπαιξε ένα αρκετά άσχημο παιχνίδι σε μία από τις πιο όμορφες γωνιές του πλανήτη.

 
Παρασκευή 01/07/16 10:55
Στη φωλιά του Κούκου

ΠερισσότεραΟ καλύτερος αναρριχητής που συνάντησα ποτέ μου ήταν "ηλίθιος". Τον έλεγαν Renaldo και ήταν τρόφιμος στο Kew Cottages, μια «φωλιά του κούκου» για τους πνευματικά ανισόρροπους, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

 
Σάββατο 23/01/16 12:28
K2: Η μεγαλύτερη αποτυχία του Walter Bonatti
ΠερισσότεραΟ Walter Bonatti προσπάθησε πριν μισό αιώνα να ανέβει το Κ2. Απέτυχε, αλλά τα γεγονότα που συνέβησαν έμειναν βαθιά χαραγμένα στην ψυχή του. Μέχρι σήμερα αγωνίζεται να αλλάξει την ιστορία*. 
 
Σάββατο 19/10/13 00:00
Annapurna South 85

ΠερισσότεραΙμάλαια. Μια λέξη φετίχ για κάθε ορειβάτη. Μια απλή λέξη που αμέσως φέρνει στο νου μας βουνά και απρόσιτες κορφές, κορφές που ξέρουν καλά την τέχνη του κρύπτεσθαι και από την άλλη ανθρώπους, σαν εμένα κι εσένα που στην προσπάθειά τους να πατήσουν αυτές τις κορφές, διεκδίκησαν αυτό το κάτι παραπάνω, το βαθιά ανθρώπινο.

.